Schuttingen

Met een schutting creƫert u meer privacy en een duidelijke erfafscheiding. Bovendien kan een schutting sfeer toevoegen aan uw tuin. Peetoom bestratingen en tuinaanleg realiseert prachtige schuttingen van hardhout, maar ook hedera schuttingen voor meer groen in bijvoorbeeld een onderhoudsvrije tuin. Door deze vakkundig op de juiste manier te plaatsen, geniet u nog lang van uw nieuwe schutting.

Een duurzame schutting plaatsen

De meest goedkope schutting heeft verticale planken en bestaat uit palen met kant-en-klare schuttinggedeelten ertussen. Deze is relatief eenvoudig te maken en plaatsen en kost daarom het minst, maar gaat ook het minst lang mee. Een schutting met horizontale planken is al een stuk steviger. Hierbij kun je bovendien kiezen voor de mate van privacy door de planken dichter op elkaar of verder van elkaar af te laten monteren. Ook qua houtsoorten is er keuze te over, zo kiest u bijvoorbeeld voor vurenhout of hardhout.

Een schutting of andere tuin afscheiding

Naast een klassieke hardhouten schutting kunt u ook voor andere tuinafscheidingen kiezen, zoals tuinschermen van bamboe of riet. Of kies voor een gegalvaniseerd betonijzeren tuinhek of sierhek wanneer u verder wilt kunnen kijken dan uw tuin en het meer om de erfafscheiding gaat dan om de privacy. Ook een afrastering van natuurlijke materialen zoals coniferenhagen, ligusterhagen en een tuinhek met wilgentenenmatten realiseren wij voor u.

De onderhoudsvrije hout-beton schutting

Een onderhoudsvrije schutting is de hout-beton schutting, waarbij de schuttinggedeelten tussen betonnen palen worden gemonteerd. Doordat gebruikt wordt gemaakt van beton kunnen de palen die in de grond staan geen verrotting gaan vertonen. Daarnaast wordt de onderkant van de hout-beton schutting beschermd tegen vocht doordat deze op een betonnen onderplaat rust. Eventueel kan dit type erfafscheiding gecombineerd worden met een afdek zodat ook de bovenkant van de schutting beschermd wordt.

Wilt u meer weten?

Wij geven u graag een deskundig advies.

neem nu contact op