Grondwerk

Het is belangrijk dat het grondwerk zo zorgvuldig mogelijk wordt gelegd, omdat eventuele fouten in het proces later (vrijwel) niet meer hersteld kunnen worden. Voor het creëren van het beste resultaat is het dus van belang om goed en veel aandacht te besteden aan uw ondergrond. U kunt met ons altijd een afspraak maken om te zien of uw grondwerk aan de gewenste eigenschappen voldoet, en kunnen we u altijd voorzien van adviezen.

Grond moet los

Voordat de gazons en/of borders aangelegd worden is het nodig om de grond eerst los (rul) te maken. Om dit zo goed mogelijk te doen maken wij gebruik van rotorkopeggen en frezen. Wanneer de grond goed los is kunnen de wortels van de planten een betere connectie maken met de ondergrond. Dit bevordert de groei van de planten en een eventueel gazon, en zorgt voor zuurstof in de grond.

Ditzelfde geldt voor de ondergrond van de bestrating. Voordat de bestrating wordt aangelegd worden er cunetten gegraven. Dit is een uitgraving in een natuurlijke ondergrond waar meestal zand in wordt gelegd. Dit zand wordt goed aangedrukt en vormt hierdoor een stevige ondergrond. Dit wordt nog eens verdicht met een trilplaat. Afhankelijk van het soort bestrating worden er andere eisen gesteld aan het zandpakket. Indien dit dikker wordt dan 25 cm, leggen wij dit zowel in lagen als verdicht aan om verzakkingen te voorkomen.

Drainage

Het kan voorkomen dat het grondwater bij u te hoog staat en is het noodzakelijk om drainage aan te brengen in uw tuin. Daar waar water zit in uw grond zit geen zuurstof en dus belemmert het de juiste structuur van uw grond. Drainage wordt meestal aangelegd op zo’n 40 tot 50 cm diepte. Dit wordt, na goed getest te hebben, aangesloten op het riool voor de afvoer.

Wilt u meer weten?

Wij geven u graag een deskundig advies.

neem nu contact op