Kleine tuin tips

Kleine Tuin

Als je thuis een kleine tuin hebt, hoef je niet te wanhopen. Zelfs een kleine ruimte kan worden omgetoverd tot een mooie en handige tuin waar je graag naar op zoek bent. Het enige wat je hoeft te doen is goed te plannen en tuinieren.Als je erover nadenkt, hebben kleine tuinen geen voordelen. Als u geen ervaren tuinier bent , zult u merken dat ze onderhoudsarm zijn en geen inspanning vergen. U hebt geen opvallende kenmerken nodig om een ​​drastisch effect te bereiken.

kleine tuin hier volgen enkele tips

  • kleine tuin ? Houd de muren wit – u kent de regel om de interieurkleur wit te houden om de illusie van ruimte te creëren. Welnu, hetzelfde geldt voor je uiterlijk. Omdat witte pijn een opmerkelijk verhelderend effect en eigenschappen heeft, wordt het vaak gebruikt in kleine tuinen. Door witte tuinmeubelen te bemachtigen en de muren in je tuin wit te schilderen, creëer je in wezen dezelfde truc. Het is een prachtig zomers plan dat de interesse van mensen zal hebben. Niemand zal last hebben van de grootte van de tuin als ze genieten van een mooie witte kleur.
  • Zet in op potten – wie zei dat je een gazon nodig hebt om een ​​prachtige tuin te hebben? Je hebt ook geen bloembedden nodig. U kunt vertrouwen op onderhoudsarme vloeropties zoals grind en veel potten om een ​​zoet tuingevoel te creëren. Potten werken goed voor alles, van kleine planten tot struiken en bomen.
  • Multitasking-tuin – in krappe ruimtes moet je gebruik maken van wat je hebt. Door bijvoorbeeld het landschap zorgvuldig te plannen en te ontwerpen, kunt u een zithoek, een muur en een bloembed laten samenstellen. U kunt op groen vertrouwen voor privacy, terwijl een muur een geschikte plek is om lantaarns en andere items te plaatsen.
  • Mix en match – een mooie kleine tuin met een eigentijdse uitstraling is er een die gebruik maakt van meerdere zones met verschillende materialen. U kunt bijvoorbeeld houten vlonders hebben met terrasplaten en af ​​en toe steenslag en decoratieve stenen. Plant gebladerte daar en je hebt jezelf een aantrekkelijk pakket in een kleine tuin.
  • Vergeet meubels niet – zelfs een kleine tuinruimte heeft wat meubels nodig. Objecten van belang kunnen achter in uw tuin worden geplaatst. Op die manier creëer je de illusie van een grotere ruimte. Witte meubels werken het best, vooral wanneer ze aan de achterkant van een verhard gebied staan. Je kunt de illusie verder vergroten door planten strategisch te plaatsen om het zicht te belemmeren. Groenblijvende struiken, grassen en bodembedekkers werken allemaal prima.
  • Gebruik verticale ruimte – alleen omdat je niet veel horizontale ruimte hebt, wil dat nog niet zeggen dat je geen gebruik kunt maken van de verticale ruimte. Een torenhoge muur van planten geeft een voortreffelijke sfeer aan een kleine tuin, omdat er voldoende ruimte overblijft voor meubels en andere tuinelementen.

Door een slim tuinontwerp te plannen en uit te voeren, kunt u een kleine tuin ruim en comfortabel voelen. Houd de beschreven tips in het achterhoofd, want ze kunnen een verschil maken. Wilt u meer weten?

Wij geven u graag een deskundig advies.

neem nu contact op