Tuinaanleg

tuin laten aanleggenTuinaanleg voordat je een tuin gaat aanleggen is het verstandig om na te denken over hoe je de tuin wilt gaan aanleggen, Een tuin kan niet zomaar worden aangelegd,Iedere tuinaanleg is anders en speciaal.

Plan van aanpak

  • Grondwerkzaamheden
  • Welke materialen wil je in de tuin
  • Welke formaat stenen of tegels
  • Waar moet er voor hemelwaterafvoer worden gezorgd
  • Op welke plaatsen wil je verlichting ?
  • Wat voor soort erfafscheiding wil ik
  • Welke beplanting wil ik
  • En wat is uw budget?

bekijk onze pagina met  Tuinaanleg kosten overzicht

Nadat alle zaken zijn besproken en genoteerd, is het verstandig om een tuinontwerp te (laten) maken. Op deze manier worden al uw tuinideeën over uw tuin door middel van een 2D of 3D tekening vormgegeven.

Bekijk hier onze tuinontwerp pagina voor meer informatie over tuin ontwerpen. Zodra uw ideeën op papier staan, zal de grond moeten worden bewerkt.

Nadat deze stappen zijn voltooid kunt u beginnen met het aanleggen van uw tuin. Het aanleggen van een tuin bestaat uit verschillende onderdelen. Zo kunt u ervoor kiezen om uw tuin te laten bestraten, of om een gazon aan te leggen. Daarnaast zijn er ook nog extra’s waar uit u kunt kiezen, zoals een vijver, verschillende soorten planten of tuinverlichting.

Grondwerkzaamheden

Bij het tuin aanleggen is het belangrijk dat de basis goed is. De basis is in dit geval de grond waar de tuin op gebouwd wordt. Het is dus belangrijk om te weten of grondbewerking noodzakelijk is. Wij zullen dan ook altijd eerst uw grond controleren of deze geschikt is voor uw tuin ideeën. Wanneer dit niet het geval zullen wij deze grond voor u bewerken zodat het de gewenste basis vormt voor uw tuin. Uiteraard, wanneer u dit liever zelf doet, voorzien wij u ook graag van advies over hoe u uw grond het beste kan bewerken.

Bestrating  bestrating

Voor het aanleggen van een tuin word er meestal gekozen voor sierbestrating. Dit kan voor een terras zijn, of voor een oprit of gewoon een tuinpad.

Het aanleggen van een goede en mooie sierbestrating is niet iets wat je zomaar even doet. Dit vergt een deskundige hand om dit goed uit te voeren. Bekijk hier  informatie over bestrating

Hemelwaterafvoer

Tegenwoordig is het erg belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering van u tuin, hou hierbij rekening met de aanleg van de tuindrainagegoot aansluiten ,Dit kunt u doen door, op de juiste plekken een afvoergoot aan te sluiten op de hemelwater riolering of om een water buffer te maken in de tuin

Wateroverlast is een van de meest voorkomende ergernissen in de tuin,Heeft u last van overtollig regenwater? lees dan hier wat je er aan kunt doen 

Tuin Verlichtingverlichting

Een onmisbaar element in de tuin is de verlichting ook hierbij is het raadzaam om voor de aanleg rekening mee te houden, bedenk wat u wilt verlichten in de tuin zoals paden bomen erfafscheiding of verlichting in veranda of tuinhuis

tegenwoordig kunt u zelf heel gemakkelijk verlichting aansluiten met ledverlichting op laagspanning

Bekijk hier meer informatie over tuinverlichting

Schutting

Een schutting  brengt u de extra privacy om te genieten van uw tuin

Schutting met losse schermen

schutting

Een schutting met schermen die in de grond staat waar tussen precies de schermen worden gemonteerd ,dit is vaak de makkelijkste manier maar ook de goedkoopste en deze gaan minder lang mee

Schutting met horizontale planken schutting horizontale planken

Een schutting met horizontale planken is al wat steviger dan een schutting met losse planken ,met deze schutting kan je zelf de gewenste privacy regelen door de planken wat dichter op elkaar of juist verder er van af schroeft

schutting hout betonSchutting van hout beton

Wil je een onderhoudsvrije schutting ? dan word er vaak gekozen voor een hout beton schutting met losse schermen , het voordeel hierbij is dat de palen die in de grond staan niet kunnen verrotten. ook word het schutting scherm beschermd tegen vochtigheid omdat deze rust op een betonnen onderplaat, daarnaast kan je ook nog kiezen om op het scherm een afdek lat te monteren zodat het scherm van boven af ook nog word beschermd

Beplanting beplanting

Na het bemesten van uw tuin, starten onze vakmensen met de beplanting. Afhankelijk van uw wensen zaaien we het gazon in of leggen we graszoden

Met een goede basis bent u er natuurlijk nog niet, een mooie tuin heeft extra aanvullingen om uw tuin naar wens aan te leggen.

U kunt denken aan bloemen en planten, vijvers, tuinverlichting, een tuinhuis of een overkapping.

Ditzelfde geldt voor een mooi vijver. Deze aspecten geven uw tuin net dat beetje extra. Een goede tuinverlichting zorgt ervoor dat u in de avonden ook nog optimaal van uw tuin kan genieten.

Overkappingenoverkapping

Dat ze, vooral als ze gecombineerd worden, uw tuin vele extra mogelijkheden geven zal u duidelijk zijn. Maar, dat ze geheel te realiseren zijn aan de hand van uw wensen betekent dat ook als het hierop aankomt, u de mogelijkheid heeft om een overkapping te plaatsen

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom u de keuze maakt voor veranda’s of overkappingen. Misschien bent u net verhuisd, wilt u de tuin eens aanpakken of wilt u ook van het buitenleven genieten als het regent. Wat de reden ook is, de keuze voor kwaliteit waarbij uw wensen altijd als onze leidraad gelden, ontdekt u onder de naam Peetoom Bestrating & Tuinaanleg.

Meerwaarde als het gaat om veranda’s en overkappingen

Zoals onze naam het al zegt zijn wij gespecialiseerd in tuinaanleg en bestrating. Door de jaren heen zijn wij dan ook door verscheidene mensen benaderd die gebruik wilden maken van onze diensten. Dit betekent dat we niet alleen over belangrijke kennis en vakkundigheid beschikken, maar ook over uitgebreide ervaring.

Veranda’s en overkappingen voor u zijn dan wel gelijk in de basis. In de praktijk kunnen ze allebei op zeer verschillende wijzen worden uitgevoerd.

Een veranda kan aangelegd worden met verschillende bestrating materialen of vlonder planken, Als het dan gaat om overkappingen heeft u ook alle keuze om hier op uw ideale wijze invulling aan te geven. Op zichzelf staand of als verlengde van bijvoorbeeld uw garage of aan uw woning.

Om te ontdekken wat uw wensen zijn als het gaat om veranda’s en overkappingen geven we u alle ruimte om deze met ons te bespreken. Zo zijn wij in staat om u advies op maat te geven. Kwaliteit aan de hand van uw wensen.

Een tuin die voldoet aan uw wensen

Als hét adres voor uw tuinaanleg en bestratingen kunt u ons uiteraard aanspreken als het gaat om veranda’s en overkappingen voor u in Heerhugowaard. Maar, ook als u bijvoorbeeld tuinverlichting, grond werk een complete tuinaanleg en nog veel meer zijn wij uw aangewezen partner.Onze werkwijze begint altijd met het duiden van uw wensen.Vanuit daar werken wij methodisch en binnen een strakke planning. Een offerte kunt u altijd geheel vrijblijvend aanvragen en ook als het gaat om raad en advies bent u bij ons op de juiste plek.

Wat kunnen we voor u betekenen? Neem gerust contact met ons op, we staan voor u klaar.

Wilt u meer weten?

Wij geven u graag een deskundig advies.

neem nu contact op